Referencer



Nordic Regeneration hjalp KLS Pureprint med: 
  • At navigere i de forskellige metodikker (ACT-D, SBTN, TNFD) og anbefale en vej frem. 
  • At kortlægge deres aftryk på natur/biodiversitet i egen forretning og værdikæde. 
  • At identificere centrale miljøpåvirkninger som grundlag for target-setting.
SBTN
KLS Pureprint

KLS Pureprint er kendt for at gå forrest i den grønne dagsorden, med en klar ambition om at blive verdens mest bæredygtige trykkeri. Som mange andre virksomheder drager KLS Pureprint fordel af naturen og dens mange ressourcer, når de producerer tryksager og emballage. Det afføder en række risici men åbner også op for betydelige potentialer. KLS forventede fra starten, at to af deres nøgle materialer; pulp og aluminium, kunne have en betydelig indvirkning på natur og biodiversitet. I stedet for at afvente regulering valgte de at udforske mulighederne for at udvikle ambitiøse mål i overensstemmelse med videnskaben for deres specifikke forhold til naturen.

Den naturpositive dagsorden er stadig ny, og indtil for nylig har man som virksomhed ikke kunne forene ambitiøse løfter og forpligtelser med videnskabelige mål og handlinger. Det er Science Based Targets Network (SBTN) ved at lave om på sammen med virksomheder som KLS Pureprint.

Kasper Larsen, Kommerciel Direktør / CCO i KLS Pureprint:
Samarbejdet med Tobias fra Nordic Regeneration har været eksemplarisk, og jeg tør godt at sige at på trods af gode intentioner, var vi ikke kommet i gang med SBTN, hvis ikke vi havde haft Tobias med til at styre processen og guide os igennem med sikker hånd. Det har været en meget lærerig proces, og vi glæder os til at arbejde videre med SBTN, i takt med at næste trin bliver åbnet op for os. Biodiversitet er en af de vigtigste agendaer i disse år og vi har brug for videnskaben til at hjælpe os med at vælge de rigtige indsatsområder.


Hvis du er nysgerrig efter at høre mere om KLS og vores arbejde med SBTN, har DI i samarbejde med WWF Denmark og Industriens Fond faktisk lavet et webinar som kan findes her.  

Kortlægning af naturpositive potentialer (SBTN)
Skarø IS

I dag ville man nok kalde dem “Born Green”. Men da Martin og hans kone Britta startede Skarø IS tilbage i 2002, så var naturen allerede en vejledende medspiller. Som fødevarevirksomhed er forholdet til naturen fundamentalt for Skarø IS. Landbrug- og fødevaresektoren påvirker, men afhænger også af naturen evne til at fungere. Bevæger man sig ikke, er der tale om risici, men ved at tage ansvar og handle proaktivt, åbner der sig store muligheder. Her spiller valg af ingredienser, dyrkningsmetoder og lokationer i værdikæden en central rolle.

Skarø IS’ ambition er ”at gøre mere godt end skade” i sit økosystem. Det var her vi startede. For at kunne påvise dette kræves en dyb forståelse af virksomhedens forhold til naturen.

Vi valgte Science-Based Targets for Nature (SBTN) til at analysere deres forretning og værdikæde, med fokus på væsentlige indsatsområder og natur-positive potentialer. Dette udmøntede sig i en samlet rapport og en ny strategi for arbejdet med natur og biodiversitet.

Martin Jørgensen, Founder – Skarø IS:
Samarbejdet med Tobias fra Nordic Regeneration har været meget inspirerende. Vi har egentlig arbejdet med biodiversitet i mange år, men har ikke tidligere analyseret eller registreret vores indsatser systematisk. Tobias har hjulpet os med at strukturere og prioritere vores tiltag, hvilket har været en perfekt overbygning på vores Grønne cirkulære regnskab og et super redskab til vores videre udbygning. Det betyder også, at vi nu kan kommunikere klart om, hvad vi arbejder med, fordi der ligger dokumentation bag. Vi står til rådighed, hvis nogen ønsker en snak e.l.

Hvis du er nysgerrig på vores proces og læringer, så ræk endelig ud. Skarø IS søger både offentlige og private aktører, der har lyst til at innovere og skalere den naturpositive dagsorden sammen.

Nordic Regeneration hjalp Skarø IS med:
  • At udarbejde en teknisk potentialeanalyse baseret på virksomhedens forhold til natur- og klimadagsordenen.
  • At udvikle en naturstrategi med tilhørende roadmap.
  • At udarbejde en samlet rapport til ekstern brug.